Posrednik Lujinović studentici ekonomije: Dođi mi u nedjelju, u suknjici

TEŠKO je ovih dana novinarima, braniteljima, ali i sudskom vijeću ostati smrtno ozbiljan dok se preslušavaju tajne Uskokove snimke razgovora između optuženih u korupcijskoj aferi na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu - Indeks 3.

Jučer se na snimkama, podsjetimo, moglo posrednika Muniba Lujinovića čuti kako se sa studenticom dogovara i oko pružanja seksualnih usluga, a ne samo kupovine ispita. Nakon posrednikovog "moram te prvo par puta uhvatiti za guzicu" i studenticinog odgovora "ne može danas, tata me čeka", kao i Lujinovićevog pitanja "Oš` mi dat pičke... Znam da imaš", danas je sudnica slušala kako Lujinović studenticu nagovara da dođe k njemu u nedjelju i to obavezno u suknjici "jer mu je tako najljepša - izgleda kao dama".

Prema optužnici koja je su slučaju "Indeks 3" podignuta protiv 23 osobe, među kojima su i profesorica Deša Mlikotin Tomić, bivša predsjednica saborskog Odbora za suzbijanje sukoba interesa, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača Vesna Brčić Stipčević, profesorice Marica Škrtić i Nina Liszt, profesori Savo Vojnović, Tihomir Vranešić i Ivica Prga, asistent Tomislav Gelo, posrednici Milan Ćevid i Munib Lujinović te izvanredni profesor Jadranko Grgona, vanjski suradnik Marko Slipčević i voditeljica referade Julijana Ljubić, ispite je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kupilo najmanje devet studenata.

Na suđenju iskaze treba dati 50 svjedoka koji će se očitovati o točkama optužnice, ali i o "cjenicima" po kojima su se ispiti kupovali. Naime, studenti su ispričali kako se zamjena profesora na ispitu plaćala 200 eura, lakši ispiti po 500 eura, teški po 10.000 kuna, a "paket" sastavljen od dva teška ispita 15.000 kuna. Zanimljivo je da se i neke od optuženika uopće ne tereti za kupovinu i prodaju ispita, već primjerice za čašćenja pršutom koja su protumačena kao podmićivanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.