Postavili mu bombu u BMW: "Bojim se, i brata su mi ubili"

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

U OSOBNOM automobilu marke BMW pronađen je eksploziv u nedjelju oko 18 sati u Susedgradu na Samoborskoj cesti.

Zagrebačka policija je izvijestila kako nije bilo nikakve opasnosti za građane, a na mjesto događaja su izašli i djelatnici protueksplozijskog odjela.

Bomba je, kako pišu Vijesti RTL-a, postavljena u auto Ivice Ivića.

"Pronašao sam 2,5 kilograma vojnog eksploziva u BMW-u u svom autosalonu zbog čega je policija blokirala Samoborsku cestu. Mislim da je to pokušaj atentata na mene. Strahujem za svoj i za život svoje obitelji jer mi je prije dvije godine ubijen brat", kazao je Ivić.

Istaknuo je i kako je prije više od godinu dana našao metak na vjetrobranskom staklu kao upozorenje, a primao je i prijeteće poruke.

"Tražio sam zaštitu od policije zbog toga, ali oni mi samo govore da se opustim, a sad je netko stavio eksploziv, ali očito nije uspio završiti bombu jer sam dan ranije pokupio auto od automehaničara", priča Ivić.

Brat mu ubijen u sačekuši

Njegov je brat Stipan Ivić ubijen u klasičnoj sačekuši 17. svibnja 2017. godine ispred narodnjačkog kluba Element na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko.

Tada je u ugostitelja i bivšeg kickboxera pet hitaca iz revolvera ispalio njegov poznanik Mirko Marić.

Prema tvrdnji tužiteljstva, radilo se o klasičnoj tzv. sačekuši jer je Marić čekao puna tri sata u zasjedi Ivića s namjerom da ga ubije zbog ranijih nesuglasica i neriješenih međusobnih odnosa.

Nakon pucnjave je otrčao do hotela Antunović, odakle je otišao taksijem do Kozari boka. Iduće jutro se u pratnji odvjetnika Marić pojavio u policiji gdje je donio oružje i čahure.

Ivić je bio teško ranjen, no nakon devet dana je podlegao ozljedama u KB-u Sestre milosrdnice.

Mirko Marić je u lipnju 2018. godine na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.