Potres magnitude 3.8 kod Splita

Screenshot: EMSC

Prilično jak potres magnitude 3.8 po Richteru, koji se večeras u 19:56 osjetio na splitskom području, imao je epicentar kod otoka Čiova, izvijestila je hrvatska Seizmološka služba. U objavi na internetskim stranicama Služba navodi da je intenzitet potresa u epicentru bio V-VI stupnja EMS ljestvice te da se osjetio na širem području.

Prvotna informacija EMSC-a govorila je o potresu magnitude 4.1 po Richteru, ali je to vrlo brzo revidirano na 3.8. Epicentar potresa bio je 17 kilometara zapadno od Splita i 5 kilometara sjeverno-sjeverozapadno od Trogira. Hipocentar potresa bio je na dubini od 11 kilometara.

Prema riječima stanovnika Splita jutrošnji potres su doživjeli kao prasak u daljini a večerašnji kao ljuljanje.

"Ovakav potres nije neočekivan jer južnija su područja i seizmički aktivnija"

Stanovnik Čiova je na stranicama EMSC-a napisao da je kratko i silovito zatreslo i da su svi izletjeli van. Neki su naveli da im se tresla cijela kuća, dok su drugi napisali da se čula jaka tutnjava.

Podsjetimo, jutros u 6: 31 se u Splitu i srednjoj Dalmaciji osjetio još jedan potres s epicentrom kod otoka Čiova zabilježen, a bio je magnitude 3 po Richteru i s intenzitetom u epicentru IV stupnja.

Ravnateljica Seizmološke službe Ines Ivančić je za N1 potvrdila da se radilo o potresu magnitude 3.8 u 19 i 56 sati, s epicentrom u Okrugu Gornjem. Također je istaknula da ovakav potres nije neočekivan jer južnija su područja i seizmički aktivnija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.