Povratak puritanskim korijenima: HDZ protiv rock´n´rolla!



FESTIVALIMA rock'n'roll glazbe nije mjesto u gradu Koprivnici, smatraju šefovi lokalnog HDZ-a! U maniri nervoznih penzionera kojima smeta buka, pa se zbog njih kafići u Hrvatskoj moraju čak i u jeku turističke sezone zatvarati u ponoć, koprivnički HDZ-ovci okomili su se na SDP-ovu gradsku vlast i organizatore festivala jer im je glasna glazba narušavala miran san.

U maniri puritanskih negativaca iz američkih filmova za tinejdžere, koji djecu žele odvratiti od "đavolje glazbe", koprivnički HDZ-ovci podigli su svoj glas protiv trodnevnog open air festivala Rocklive, koji se u prostoru stare vojarne održavao od 1. do 3. rujna.

HDZ: Posjetitelji festivala konzumiraju alkohol i podižu buku

"Gradske vlasti bi trebale znati da se rock koncerti ne mogu održavati svugdje. Ako su im dali prostor na otvorenom, to je moralo biti dovoljno udaljeno od naselja ili na stadionu", izjavio je Damir Felak, prvi čovjek HDZ-a Koprivnica, na konferenciji za novinare.

Felak tvrdi da su još veći problem od koncerta posjetitelji koji "konzumiraju alkohol i druge stvari pa na dolasku i odlasku s koncerta podižu buku". "Kada je Đorđe Balašević prije nekoliko godina nastupao na srednjoškolskom igralištu, to je također bilo neizdrživo. Ali je trajalo samo tri sata, a ne tri dana", kaže Felak.

Mršić: HDZ želi mlade strpati u geto

Odgovor na HDZ-ovo predizborno nabacivanje blata po svemu, pa i glazbenom festivalu koji je barem nakratko pretvorio Koprivnicu u "in destinaciju", dobili smo od gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića. "HDZ nije izjasnio svoj stav o rock'n'rollu nego o mladoj generaciji. Oni očito žele mlade strpati u neki kavez. Nisu im pružili nikakvu perspektivu da se mogu besplatno obrazovati i zaposliti, a sada bi ih još stavili u geto jer slušaju glazbu koja se njima ne sviđa", izjavio je Mršić za Index.

Gradonačelnik tvrdi da će Rocklive festival i idućeg godine dobiti dozvolu jer se radi o manifestaciji koju treba podržavati. "Za Grad Koprivnicu je pozitivna stvar da tijekom ljeta ima open air festival koji će iz godine iz godinu sigurno privlačiti sve više mladih ljudi, nadam se ne samo iz Hrvatske nego i šire", kaže Mršić.



"Građani Hrvatske zbog HDZ-a ne spavaju već godinama pa nije problem ni festival od tri dana"

Bojan Horvat iz Udruge Rocklive, koja je organizirala festival, nije nimalo zabrinut zbog lokalnih HDZ-ovaca. "Oni svugdje zadiru nos i očito žele skupiti neke političke poene na događajima koji s politikom nemaju veze", kaže nam Horvat.

"Stvarno ne vidim da je neki veliki problem što se tri dana, od 365 dana u godini, u gradu nešto događa. HDZ očito ima problem s nekim drugim stvarima. Mogu samo reći da građani Hrvatske već zadnjih nekoliko godina ne spavaju zbog HDZ-a, pa jedan koncert od tri dana sigurno nije toliki problem. Valjda HDZ sad ima važnijih briga", kaže Horvat, koji zbog žalopojki nekolicine lokalnih šerifa ne planira odustati od projekta Rocklive festivala.

"Mi smo u četvrtak imali jedno nevrijeme koje nas je pogodilo, ali nije nas zaustavilo, koncerti su se održali. HDZ je doduše malo veća elementarna nepogoda od tog nevremena, ali neće nas ni oni zaustaviti", zaključuje Horvat. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.