Požar kod Kistanja stavljen pod kontrolu, u gašenju sudjelovala i dva kanadera

Ilustracija: HINA

POŽAR kod Modrinog Sela u općini Kistanje pod nadzorom je vatrogasaca i više se ne širi, doznajemo u subotu popodne od zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

Dojava o požaru je zaprimljena oko 12:50 

"Dojava o požaru kod mjesta Modrino Selo zaprimljena je oko 12.50 sati. Na intervenciju su izašli pripadnici JVP Knin, DVD Kistanje, DVD Ervenik, DVD Dubravice, DVD Skradin, DVD Knin s 21 vatrogascem i 8 vozila'', izvijestili su iz županijske Vatrogasne zajednice, objavio je portal Šibenik IN.

Požarom je zahvaćena borova šuma, doznaje se u Županijskom centru 112.

Na požarište su poslana i dva kanadera. Gašenje požara otežavalo je jako jugo.

Popodne je požar pod nadzorom vatrogasaca i više se ne širi te ne predstavlja opasnost za naselja, rekao je zapovjednika VZ Šibensko-kninske županije Dukić.

Na istom području izbila još dva požara

"Uz taj požar, gdje je gorjelo na površini od oko pet hektara, imali smo još i druga dva. Dakle, u vrlo kratkom vremenu izbila su tri požara i sva su tri stavljena pod kontrolu", dodao je.

Naime, uz požar u Modrinom Selu lokaliziran je požar kod Zelića gdje su na terenu još vatrogasne snage s područja Knina i Oklaja, a gasila su i dva kanadera. I treći, manji požar u blizini također je pod nadzorom, rekao je vatrogasni zapovjednik Dukić.

Iz Ministarstva obrane RH priopćeno je da su Protupožarne snage OS RH danas bile angažirane u gašenju požara na području Kistanja gdje su djelovala dva Canadaira koji su odmah upućeni na novo požarište kod Oklaja u Šibensko-kninskoj županiji, a dodatno im se priključio i treći Canadair.  Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne snage preusmjeravat će resurse i djelovanja, naveli su iz MORH-a.

Zračne protupožarne snage ovo ljeto su bile angažirane u gašenju 38 požara

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 28. kolovoza, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 38 požara (17 u Šibensko-kninskoj, 15 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 230 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7100 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 27 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 23 protupožarna izviđanja s protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 11 puta, priopćio je MORH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.