Požar kod Šibenika još nije ugašen, na teren stigla i dva kanadera

Jučer je oko 18:25 sati planuo požar na području Vrpolja i Grebaštice kod Šibenika, a gasilo ga je 50-ak vatrogasaca. Požar se proširio zbog vjetra i nepristupačnog terena. Jutros u 06:38 na požarište su stigla dva zrakoplova tipa Canadair, a očekuje se i dolazak air traktora.

Na intervenciju su izišli JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Šibenik, DVD Vodice, DVD Pirovac, DVD Tisno, DVD Zablaće, DVD Brodarica, DVD Grebaštica, DVD Bilice, DVD Perković, DVD Zaton i DIP Šibenik s dvadeset dva vozila i pedeset devet vatrogasaca. Kako javljaju iz JVP-a Šibenik, na terenu je još mnoštvo njihovih pripadnika, a požar je i dalje aktivan. 

Jutros bolje stanje

Do jutra je ostalo 50-ak vatrogasaca, a tijekom dana će se rasporediti u smjene. Prema riječima zapovjednika šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darka Dukića očekuje se i skori dolazak dva air traktora.

"Jutros je stanje dosta dobro. Još uvijek ima otvorene vatre, ali recimo da je dio kod Jasenovca stavljen pod nadzor. Gore trava, makija i nešto borove šume", kazao je zapovjednik. Dukić očekuje da će kroz dan oslabiti i vjetar koji puše i otežava gašenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.