Pravomoćno: Ognjenu Šimiću dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita



OGNJEN ŠIMIĆ odležat će dvije i pol godine u zatvoru zbog primanja mita, pravomoćno je odlučio Vrhovni sud Federacije BiH. Vrhovni sud je u cijelosti potvrdio presudu koju je u prosincu prošle godine donesena na Županijskom sudu u Sarajevu. Šimić se također neće moći baviti medicinom pet godina.

Presudom Županijskog suda Šimiću je izrečena dvostruko kraća kazna od one na koju ga je osudio sud u Hrvatskoj, zbog čega je Šimić i pobjegao u BiH. Kazna je Šimiću u BiH smanjenja zbog njihova zakonodavstva koje za kazneno djelo mita predviđa manje kazne nego hrvatsko.

Na Vrhovnom je sudu sada da svoju presudu dostavi Županijskom sudu u Sarajevu, koji presudu prosljeđuje nadležnom općinskom sudu, nakon čega će Šimić biti upućen na izdržavanje kazne. Šimić će kaznu odslužiti u zatvoru u BiH.

Podsjećamo, Šimić je 2008. godine na Županijskom sudu u Rijeci osuđen na devet godina zatvora, nakon čega mu je Vrhovni sud pravomoćnom presudom smanjio kaznu na pet godina. Proglašen je krivim da je kao predstojnik odjela za kardiokirurgiju Kliničkog centra u Rijeci u razdoblju od 2001. do 2006. godine u više navrata primio mito u iznosima od pet stotina do tri tisuće eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.