Pravoslavni svećenik prijetio srpskoj novinarki: Tobom ću obrisati asfalt

UDRUGA novinara jugoistočne Europe (SEEMO) snažno je osudila prijetnje koje je pravoslavni svećenik Bogdan Simanić uputio novinarki Večernjih novosti Aleksandri Delić.

Delićeva je svećenika prijavila policiji u Šapcu jer joj je u subotu prijetio da je će pretući ako nastavi pisati o pronevjeri u novinama čiji je Simanić suvlasnik. Svećenik ima vlasništvo u Glasu Podrinja, a Delićevoj je zaprijetio preko novinarke Tatjane Cvejić.

Polomit ću ti sve kosti

Simanić je optužbe demantirao te dodao kako je žrtva telefonskih poziva. Navodna prijetnja slijedila je nakon što je dopisnica Delić napisala da se svećenik tereti za zlouporabu službenog položaja. Zanimljivo je da je Delićeva samo prenijela službeno priopćenje policije.

Nakon toga teksta je Simanić nazvao Tatjanu Cvejić, koja je neko vrijeme radila u Glasu Podrinja, te od nje tražio da prenese poruku Delićevoj. U toj poruci je Simanić poručio Delićevoj da će, kada je sretne, njom obrisati asfalt te da će joj polomiti sve kosti. Bogdan Simanić demantira prijetnje, a Tužiteljstvo je policiji dostavilo zahtjev da se navodi o prijetnjama provjere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.