Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću prijete smrću

PREDSJEDAVAJUĆI Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je anonimno pismo u kojem mu nepoznati pošiljatelj prijeti smrću.

Sarajevski Dnevni avaz prenosi, pozivajući se na neimenovani izvor iz Špirićevog ureda, da je pismo stiglo prije tri dana te da je odmah proslijeđeno nadležnim državnim sigurnosnim agencijama.

"Naš dobri četniče Špiriću, nemoj misliti da smo te mi zaboravili, samo smo te malo pustili da vidimo koliko možeš biti bezobrazan... Ali budi siguran da će ti doći kraj... Ima stara poslovica nije ničija gorila do zore, pa neće ni tvoje četničko ponašanje..." kaže se u pismu. Iz konfuzno napisanog pisma teško je utvrditi radi li se doista o prijetnji smrću, jer autori u jednom dijelu poručuju Špiriću "da će mu doći kraj", a već u drugom dijelu navode da ga "neće ubiti, jer ga žele živog, a i metak je skup". U prijetećem pismu navedeno je i da će Špirić "platiti jer prima tolike pare, a radi protiv države".

Prema neslužbenim informacijama, pismo je poslano iz Mostara, a direktor državne sigurnosne agencije SIPA-e Mirko Lujić Dnevnom avazu je potvrdio da je doista primio pismo iz Špirićevog ureda te da je ono već analizirano. Lujić je odbio iznijeti detalje o do sada poduzetim mjerama, no dodao je da će Agencija poduzeti sve kako bi otkrila i procesuirala autora pisma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.