Predsjednik OAG-a: Počela je stabilizacija zrakoplovstva

SAMO godinu dana nakon što su zrakoplovne kompanije počele smanjivati kapacitet sjedala zbog globalnih ekonomskih pritisaka, situacija se polako počela stabilizirati. Tako je ovog mjeseca u ponudi 315 milijuna sjedala, što je pad od samo jedan posto u usporedbi s prošlogodišnjim srpanjskim podacima. Podaci su to OAG-a, vodeće svjetske tvrtke za poslove zrakoplovstva, koja je podatke objavila u sklopu mjesečnog izvještaja o trendovima u zrakoplovstvu.

U skladu sa zahtjevima tržišta

Prema pisanju Travel Daily Newsa, David Backerman, predsjednik OAG tržišta, rekao je da je kapacitet zrakoplova često pokazatelj gospodarskog stanja. "Avioprijevoznici prilagođavaju flotu i usluge u skladu sa zahtjevnima tržišta za zračna putovanja, osobito ranjiva za korporativne troškove i raspoloživ dohodak od turista u vrijeme financijske neizvjesnosti", objasnio je.

Prema podacima OAG-a, koji udružuje planove poslovanja svjetskih zrakoplovnih kompanija, konačno je došlo do uzlaznog trenda nakon dramatičnog pada proteklih mjeseci. Svjetske zrakoplovne kompanije tako imaju zakazano 2,55 milijuna letova ovog mjeseca, odnosno tri posto manje u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, uz pad kapaciteta od 3,3 milijuna sjedala u ponudi za putnike diljem svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.