Premijer Kosova: Barikade na sjeveru neće se još dugo tolerirati

Foto: EPA

KOSOVSKI premijer Albin Kurti kaže da ceste na sjeveru Kosova neće još dugo moći biti blokirane i da je u stalnoj komunikaciji s KFOR-om o tom problemu.

"U redovnoj smo, kontinuiranoj i intenzivnoj komunikaciji s KFOR-om i očigledno da se barikade neće dugo tolerirati", rekao je jučer Kurti, piše Klix.

Danas je jedanaesti dan barikada na sjeveru Kosova, dok je prošlog vikenda bilo burno. Ultradesničarske grupe prosvjedovale su u nedjelju sa srpske strane na prijelazu Jarinje, a KFOR je s kosovske strane prijelaza postavio bodljikavu žicu.

Kurti: Cilj prosvjeda je destabilizacija Kosova

Na sjeveru Kosova lokalni Srbi blokiraju ceste zbog uhićenja njihovog sunarodnjaka i bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića. Njemu se stavlja na teret da je 6. prosinca sudjelovao u napadu na prostorije Centralne izborne komisije Kosova u Sjevernoj Mitrovici. 

Na barikadama su uglavnom radnici zaposleni u institucijama Srbije na Kosovu, najviše iz područja zdravstva i obrazovanja, piše Klix.

Premijer Kosova je jučer komentirao i srbijanski zahtjev na pošalju vojsku na Kosovo, a osvrnuo se i na prosvjede održane u nedjelju na granici Kosova i Srbije. Kurti kaže da je zahtjev nerealan, a da je destabilizacija Kosova jedini cilj prosvjeda na granici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.