Preminuo Bobi Marotti, glumac koji je posudio glas Fredu Kremenku i Gargamelu

POZNATI glumac Josip Bobi Marotti umro je noćas u 89 godini života u Zagrebu, izvijestili su iz Histriona, prenosi HTV.

Marotti je rođen 18. prosinca 1922. godine u Mariboru. Proslavio se glumeći u kazalištu, u serijama, filmovim i crtićima.

Jedan je od osnivača kazališta Gavella u kojemu radi od 1953. godine.

U mirovinu je otišao službeno 1981., no i nakon toga radi u kazalištu, na televiziji, radiju i filmu. 12 godina glumio je u Histrionima, a snimio je više od 100 TV-emisija i 38 filmova.

Najviše se proslavio posuđivanjem glasa Fredu Kremenku u popularnoj animiranoj TV seriji "Obitelj Kremenko" i Gargamelu u crtanoj seriji "Štrumpfovi", te u dugometražnom crtanom filmu "Čudesna šuma" gdje je udahnuo život Kaktus caru.

"Smrću hrvatskog glumca Josipa Bobia Marottia Hrvatska je izgubila velikog kazališnog, televizijskog i filmskog umjetnika, omiljenog među svim generacijama. Njegova umjetnička postignuća i glumački talent ostat će trajan zalog hrvatskoj kulturi. Nedostajat će njegov zarazni osmijeh, ljubaznost i optimizam kojima je zračio. U ime Ministarstva kulture i svoje osobno upućujem Vam izraze duboke sućuti.", stoji u brzojavu sućuti ministra Jasena Mesića obitelji Josipa Marottija.

Jasen Mesić: Nedostajat će njegov zarazni osmijeh, ljubaznost i optimizam kojima je zračio

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.