Presuda ne znači ništa: Pavić se predomislio, ostaje na čelu splitskog Sveučilišta

PREMDA je jučer govorio kako je legalist i kako poštuje zakone, Ivan Pavić uspio se do izvanredne sjednice Senata splitskog Sveučilišta predomisliti. Jutros je, naime, zaključio da ne mora sebe postavljati za vršitelja dužnosti, već i dalje može biti rektor unatoč negativnoj presudi Upravnog suda.

Bolančini biseri

Zašto, objasnio je prorektor za pravna pitanja Dragan Bolanča. Po njegovoj interpretaciji, Paviću je osporena kandidatura za rektora, ali ne i samo imenovanje?! Slijedom toga, Bolanča i Pavić su zaključili da se oko presude Upravnog suda ne trebaju previše zamarati.

Nevjerojatan je ovakav zaključak prorektora Bolanče, jer upravo je on bio taj koji je Paviću kazao da može nesmetano u kandidaturu za treći mandat rektora, premda po zakonu funkciju može obnašati najviše dva mandata. Presuda Upravnog suda osporila je takvo stajalište, no Bolanča se nije dao smesti. I dalje prosipa bisere.

Presuda ništa ne znači

Željko Domazet, profesor FESB-a, koji je lani bio Pavićev protukandidat, razočaran je što rektor ignorira presudu Upravnog suda, donesenu po njegovoj tužbi.

"Očekivao sam nešto ovakvo od Bolanče. Ja stvarno ne znam što dalje napraviti. Pokrenuo sam spor, dobio ga, a onda ispada kao da to ništa ne znači. Što ja tu više imam dokazivati ljudima kojima je sve jasno i koji sve znaju", kazao nam je Domazet.

Ignoriranje zakona

Splitsko Sveučilište nastavlja tako svoju tradiciju ignoriranja zakona. Ne samo da je Pavić unatoč presudi Upravnog suda i dalje rektor, Gordana Raos i dalje vodi Studentski centar unatoč istrazi koja se vodi za namještanje natječaja. Očito se nju očajnički želi progurati i u novi mandat, jer je natječaj za novog ravnatelja propao već po drugi put u pola godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.