Pretihi automobili ipak nepoželjni: Hibridi su opasni za pješake

ČINI se kako tihi rad motora automobila s hibridnim pogonom ipak nije najbolje rješenje.
Naime, japanska automobilska industrija sve se ozbiljnije bavi mišlju da u svoje modele s hibridnim pogonom ugradi uređaje za proizvodnju buke jer se došlo do zaključka da pretihi hibridni automobili predstavljaju opasnost za pješake sa slabijim vidom.

Najprodavaniji modeli vozila s ugrađenim hibridnim pogonom, nakon prebacivanja s rada na pogonskim gorivima na opciju rada na hibridni pogon, postaju gotovo potpuno nečujna vozila.
Ljudi oslabljenog vida ili slijepi, koji se kreću prateći zvukove oko sebe, pretihe automobile smatraju opasnošću, prenosi BBC.

Uređaji za proizvodnju buke

Japanski ministar transporta najavio je projekt koji će zaživjeti do kraja ove godine, kojim će se prisiliti proizvođače automobila s hibridnim pogonom na ugradnju uređaja za proizvodnju buke kojim će se pješake upozoravati na prisustvo automobila u njihov blizini.

Toyotini glasnogovornici, čiji model Prius je svjetski najpopularniji i najprodavaniji hibrid, zasad ne razmišljaju o ugradnji proizvođača buke, ali tvrde da će to učiniti ako je u pitanju sigurnost ljudi.

Z. J.
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.