Pretučeni dečko: Vikali su da smo Delije, tukli nas i prijetili bacanjem u rijeku

Screenshot: Nova TV

Otac dvojice dječaka koji su zadobili najteže ozljede u brutalnom premlaćivanju koje se dogodilo u Vukovaru je za RTL progovorio o mučnoj noći. Jedna od žrtava dala je izjavu za Dnevnik Nove TV.

Braća blizanci pretučeni su u subotu. Jedan od napadača star 23 godine je uhićen i predan sucu istrage. Danas mu je određen istražni zatvor. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava danas je rekao da su napadači Bad Blue Boysi. 

Žrtva napada: Vikali su vadite nož i prijetili su mom prijatelju da će ga baciti u rijeku

Jedan od napadnutih maloljetnika prepričao je što se dogodilo.

"Neki BBB-i su bili ispred nas i čuli naglasak mojih prijatelja. Pitali su nas za koga navijamo, no mi nismo ni stigli odgovorit', počeli su vikati Delije te su se naguravali s moja dva prijatelja koji pričaju ekavicom. Onda su ih počeli tući", rekao je. Nakon što su ozlijedili dvojicu dječaka krenuli su na ostatak ekipe.

Maloljetnik koji je progovorio za Dnevnik Nove TV je također dobio udarce u obrani od napadača. "Vikali su vadite nož i prijetili su mom prijatelju da će ga bacit' u rijeku Vuku", kaže.

"Bili smo šokirani, suprug je odmah krenuo u grad. Mislili smo da je to bilo neko tinejdžersko naguravanje. Kad smo došli u bolnicu, vidjeli smo ozbiljnost ozljeda", kazala je majka ozlijeđenog dječaka.

Otac blizanaca: Ovo je sumrak Republike Hrvatske, navijači su pretukli djecu misleći da su Srbi

"Moji sinovi su u KBC-u Osijek. Još su na oporavku, obadvojica imaju frakture lubanje, lica, hematome. Djeca su u potpunosti polupana. Ovo je bio napad izrevoltiran od huligana i navijača BBB-ovaca koji su došli i pretukli djecu. Ništa drugo.

Ovo je zaista sumrak Republike Hrvatske. Moja djeca miješaju ekavicu i ijekavicu i sudionici tog nemilog događaja, ti mladići od 25-30 godina čuli su da moja djeca govore ekavicu. Misleći da su to Srbi, okreću su i pitaju ih - 'odakle ste, jeste li Delija ili Grobari, navijači Zvezde i Partizana?" rekao je otac za RTL.

"Ja sam pravoslavac i za svoj Božić svoju djecu nisam imao za stolom"

"Djeca ne uspijevaju odgovarati, hvataju ih za kragnu i počinju ih drobiti. Ovo nije bila tuča, ovo je bio napad na djecu, maloljetnike, na ovom mostu Jean Michela Nicoliera, nekoga koji je poginuo za demokraciju.

Djeca padaju u nesvijest od premlaćivanja starijih huligana i završavaju u KBC-u u Osijeku, ja sam pravoslavac i za svoj Božić svoju djecu nisam imao za stolom", kazao je otac.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.