Previše seksa u kompjuterskim igricama

DOK SE većina buke oko kompjuterskih igrica podiže zbog razine nasilja, postoji jedan element tog vida zabave koji tek postaje popularnom metom kritičara – seks!

Britanski odbor za klasifikaciju filmova upozorio je na sve veću stopu seksa i psovki u igricama. Nasilje je i dalje daleko zastupljenije, ali seks je sve češći, a to bi moglo imati loš utjecaj na djecu, kažu iz Odbora.

Navodi se primjer iznimno popularne igrice (BBFC) "Grand Theft Auto", u kojoj je moguće kupiti prostitutku za upražnjavanje seksualnih odnosa. 74 posto roditelja je zabrinuto zbog sadržaja kompjuterskih igrica, navodi anketa BBCF-a. 79 posto ih smatra da igrice utječu na ponašanje njihove djece.

Locirati, klasificirati, zabraniti

Kampanja je krenula prema uvođenju dobnih ograničenja za igrice. Britanski premijer Gordon Brown još je krajem prošle godine apelirao na nadležne organe da se uvedu oznake za dobna ograničenja, kao što je slučaj s filmovima. Ta bi klasifikacija išla uz onu koju propisuje Europska unija, a koja igrice klasificira kao one za starije od 3 i 7 godina.

Po BBFC-ovoj anketi, 77 posto roditelja smatra da bi igrice trebalo klasificirati po dobnim skupinama, a 82 posto da bi bilo dobro uvesti jednak sustav klasifikacije kao za filmove.

Panika oko igrica nije potpuno nova, ali u Europi još nema iznimno snažnih pokreta za kontrolu. U SAD-u pak postoji Nacionalni institut za mediju i obitelj koji svake godine objavljuje izvještaj o igricama, te donosi listu preporučenih i onih igrica koje bi trebalo zabraniti djeci.

Dosadne da, zabavne nikako!

Zanimljivo je da se preporučuju iznimno dosadne, sterilne obiteljske igrice, dok se zabranjuju one najzabavnije, kao što je Fallout 3 ili Far Cry 2.

Čini se da nismo daleko od trenutka kad će institucije diljem svijeta, u kompi s priručnim psiholozima, govoriti o utjecaju kompjuterskih igrica na seksualne zločine diljem svijeta.

J.D.
Screenshot: Youtube
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.