U medulinskoj marini se izvlače dvije brodice. Vjeruje se da je na njima požar buknuo

Foto: Goran Šebelić/Cropix

Dan nakon velikog požara u medulinskoj marini, u kojem su izgorjela 22 plovila, iz mora se izvlače dvije brodice na kojima je prema pretpostavkama policije, požar buknuo, izvijestila je policija.

Kada se izvuku na njima će raditi vještaci zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", dok se more i obala nadomak Medulina čiste od ostataka izgorenih plovila.

U velikom požaru koji je u srijedu ujutro oko 3,55 sati buknuo u marini u Medulinu, izgorjela su 22 plovila, požar je nešto prije sedam sati stavljen pod kontrolu, a u njemu nitko nije stradao. 

"Policija utvrđuje okolnosti ovog događaja, dok će očevid započeti čim brodice budu izvučene na kopno. Riječ je o zahtjevnom poslu izvlačenja brodica", kratko je danas izvijestila Policijska uprava istarska.

Prema informacijama iz javne ustanove Natura Histrica čiji djelatnici čiste obalu i more, na obali ima posvuda crnih komadića ugljena, odnosno ostaci izgorjelih drvenih brodica.

Međutim, kako se doznaje, područje je relativno čisto, maziva i masnoće nema te se skupljaju izgorjeli ostaci plovila. 

Zahvala načelnika općine Medulin 

Načelnik općine Medulin Ivan Kirac zahvalio je svim vatrogascima, djelatnicima Lučke uprave Pula, članovima DVD-a Medulin i svim mještanima koji su pružali pomoć u ovoj teškoj situaciji i koji su, kako je rekao "suludom hrabrošću koja se vidi samo u najtežim situacijama skakali u more, odvezivali brodove, te vlastitim plovilima gurali buktinju". 

"Nezapamćena tragedija zadesila je Medulin, našu luku i naše brodove. Iako je sama luka pod ingerencijom Lučke uprave Pula, osjećamo veliku odgovornost i potrebu staviti se na raspolaganje za što skorije saniranje nastale štete. Ona je ogromna, kako materijalno tako i emotivno", poručio je načelnik Kirac.

Dodao je kako će općina, zajedno s nadležnim tijelima, inzistirati na temeljitoj istrazi ovog događaja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.