Privremeni direktor FBI-a Andrew McCabe upleten u skandal s Clinton

Foto: Wikipedia

NAKON otkaza Jamesu Comeyju, privremeni direktor FBI-a postao je njegov zamjenik Andrew McCabe, koji je također upleten u skandal s Hillary Clinton, pišu svjetski mediji.

Supruga primila novac od prijatelja Hillary Clinton

McCabe je dospio pod povećalo javnosti nakon što je njegova supruga primila novac za svoju političku kampanju 2015. od bliskog prijatelja Hillary Clinton, Terryja McAuliffea.

Jill McCabe bila je demokratska kandidatkinja za Senat prije nego je njezin suprug postao zamjenik direktora FBI-a. Njezina kampanja primila je novac od državne Demokratske stranke i Odbora za političko djelovanje (PAC) na čelu s guvernerom Virginije Teryjem McAuliffeom.

McAuliffe je bliski prijatelj obitelji Clinton i prije nego je njegova organizacija Common Good VA donirala novac kampanji Jill McCabe, Hillary Clinton je predvodila prikupljanje financijskih sredstava za PAC.

Nadzirao istragu o skandalu s e-mailom

Iako je kampanja bila neuspješna, McCabe je primila ukupno 675 000 dolara od McAuliffea. Comey je njenog supruga postavio za zamjenika direktora FBI-a u siječnju prošle godine i time zamijenio umirovljenog Marka Giuliana.

Kao zamjenik direktora, McCabe nadgleda sve državne i međunarodne istrage FBI-a, što znači da je nadzirao i istragu o e-mail skandalu Hillary Clinton.

McCabe pod revizijom Ministarstva pravosuđa, ali FBI tvrdi da nema sukoba interesa

McCabe je trenutno pod revizijom Ministarstva pravosuđa zbog upletenosti o istrazi Clinton zbog povezanosti njegove supruge s bivšom predsjedničkom kandidatkinjom.

Službenici FBI-a izjavili su da McCabeova upletenost u istragu o Clinton nije sukob interesa jer je kampanja njegove supruge završila prije tog slučaja.

McCabe radi u FBI-u skoro 21 godinu. U tom vremenu dospio je do najviših položaja u odjelima za borbu protiv terorizma i nacionalnu sigurnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.