Pročitajte ostavku koju je Tomaševiću podnijelo Upravno vijeće Srebrnjaka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Screenshot

UPRAVNO vijeće Srebrnjaka podnijelo je danas ostavku nakon što je objavljena još jedna izjava Darka Richtera u kojoj je rekao kako se u njegovoj obitelji prenosila izjava: "Ne vjeruj Srbinu." 

Podsjetimo, isto to Upravno vijeće bilo je imenovalo Richtera za novog šefa. Potom je isplivala stara izjava Richtera u kojoj je rekao da je umjetna oplodnja neka vrsta silovanja u epruveti. Danas, nakon što je u javnosti odjeknula Richterova izjava o Srbima, Upravno vijeće je dalo ostavku, a i Richter je objavio da se povlači s mjesta ravnatelja Srebrnjaka. 

Index je u posjedu ostavke koju je Upravno vijeće podnijelo Tomaševiću. Naveli su kako se "smatraju odgovornima za neočekivane posljedice, a vezano uz naknadna saznanja o javnom djelovanju Darka Richtera". 

Kazali su kako njegove izjave na simpoziju Hrvatske pravoslavne crkve koje su danas dospjele u medije ocjenjuju govorom mržnje i neprihvatljivom štetom nanesenom Srebrnjaku i njihovoj odluci. 

Tekst ostavke

Pročitajte cijeli tekst ostavke. 

"Poštovani gradonačelniče Tomašević,

ovim putem  podnosimo svoje ostavke na mjesto predsjednice i članova Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak. Smatramo se odgovornima za neočekivane negativne posljedice, a vezano uz naknadna saznanja o javnom  djelovanju doc.prim.dr.sc. Darka Richtera koji je našom odlukom izabran na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

U  svojem smo se izboru vodili  iskIjučivo činjenicama dostupnima u postupku izbora i razgovorima s  kandidatima  te  vjerujući da  je prim. Richter  najkvalificiraniji kandidat za upravljanje bolnicom koja  se  nalazi pred brojnim  izazovima, kao i da njegove stručne i upravljačke sposobnosti najbolje odgovaraju kriterijima natječaja i potrebama bolnice. U izboru nismo uzimali u obzir njegove stavove,  niti  smo  bili  svjesni  svih njegovih dotadašnjih istupa u javnosti", stoji u ostavci. 

Ostavka Upravnog vijeća Srebrnjaka by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.