Procurio neonacistički manifest kojeg su njemački desničari skrivali od javnosti

Foto: FAH

U JAVNOST je procurio manifest nedavnog pobjednika na njemačkim lokalnim izborima, protuimigrantske stranke Alternative fur Deutschland, koji otkriva da stranka planira uvesti drakonske zakone koji bi diskriminirali hendikepiranu djecu, samohrane majke i osobe s mentalnim oboljenjima.

Tajni nacrt nacionalnog manifesta, koji se još treba potvrditi na punom stranačkom kongresu AfD-a krajem travnja, objavila je neprofitna njemačka grupa Correctiv.org.

Manifest jasno ukazuje da AfD želi povratak na ono što naziva "nacionalne" vrijednosti u Njemačkoj, piše Independent.

Tradicionalne obitelji vidi kao jedini model koji može preokrenuti konstantno smanjivanje broja rođene djece u Njemačkoj. Namjeravaju zabraniti abortus i otežati proces razvoda, a obiteljima s djecom dati financijske poticaje.

Manifest otkriva da u stranci smatraju da su samohrane majke teret za one koji plaćaju porez kao i da destimuliraju zdravi obiteljski život, a zalažu se i za kraj financiranja javnih vrtića, jer preferiraju da mala djeca ostanu doma gdje bi se za njih brinuo roditelj.

Tvrde da se alkoholičari i narkomani koji su otporni na terapiju, i psihološki bolesni počinitelji kaznenih djela ne bi trebali držati u psihijatrijskim bolnicama već staviti pod ključ. Također tvrde da hendikepirana djeca u školama mogu biti smetnja za ostalu, "normalnu" djecu.

Manifest kaže i kako bi država trebala postaviti ograničenja na prakticiranje islamske vjere - zabranili bi minarete i burke u javnosti. Muslimanske organizacije izgubile bi porezne povlastice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.