Pronađen avion koji je jučer nestao u BiH, oba člana posade su mrtva

Ilustracija: YouTube

SPASILAČKI timovi pronašli su u petak na području planine Kozara u sjevernoj Bosni ostatke malog zrakoplova koji je nestao s radarskih ekrana dan ranije i čija je sudbina otada bila nepoznata.

Olupina zrakoplova opisanog kao sportska letjelica identificirana je na nepristupačnom terenu, a otkrili su je pripadnici posebne policijske postrojbe. 

"Informirali smo Tužiteljstvo BiH. Poduzimaju se daljnje mjere i bit će obavljen očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja", kazala je glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

U letjelici koja se iz još nepoznatih razloga srušila bile su dvije osobe, državljanka Rumunjske koja je pilotirala i muškarac s državljanstvom Srbije. Oba člana posade su, kako piše portal Klix, poginula.

Oni tijekom leta kontroli nisu prijavili nikakve poteškoće, a zrakoplov je nestao tijekom leta od Velike Kladuše ka Banjoj Luci.

Prema informacijama koje su ranije objavili lokalni mediji, zrakoplov je angažiran kako bi po šumskim predjelima bacao tablete s oralnim cjepivom protiv bjesnoće.

Takva se vrsta cjepiva koristi radi zaštite lisica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.