Pronašla ga policija: Savo Pejović spremljen u Vrapče

SAVO PEJOVIĆ, optuženi za dvostruko ubojstvo u Segetu 2005. godine, spremljen je u Vrapče. Mjesec dana provest će u bolnici kako bi se utvrdilo može li pratiti raspravu s manje od 30 tableta, koliko inače popije prije dolaska na sud. Liječnici su bili iznenađeni da u takvom stanju Pejović uopće išta može razumjeti. Dosad je nekoliko puta završio na Psihijatriji, no tek će ga sada podvrgnuti ozbiljnoj analizi.

To, dakako, znači da će se još malo pričekati na nastavak suđenja, koje se prilično otegnulo i zasigurno predstavlja izniman teret sucu Mlađanu Prvanu. Strpljenje obitelji žrtava također je pri kraju. Evo, uskoro i sedma obljetnica tragedije u kojoj su mecima iz dva automatska oružja izrešetani zaštitar Nediljko Kozlica i njegov prijatelj, 18-godišnji Neno Rakijar, a kraj suđenju se ne nazire. 

Slučaj visi o niti

Ne zna se zašto bi Pejović ubio, slučaj se drži o niti, tj. metku koji je nađen pod sumnjivim okolnostima tijekom pretrage Savinog stana u Segetu. Navodno je zaglavio u oružju iz kojeg su ubijeni Rakijar i Kozlica, no s pronalaskom metka svjedoci pretrage tek su naknadno upoznati. Potrajalo je godinu dana dok se ustanovilo je li pretraga bila zakonita ili će metak van spisa.

Kao da to nije bilo dovoljno, ispostavilo se da je Pejović grubim previdom nekoliko sudova, uključujući i Vrhovni, proveo u pritvoru 10 mjeseci dulje nego što je po zakonu smio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.