Propast Marija Lovrinčevića: Zbog Primorca leti iz HDZ-a!

MARIJO LOVRINČEVIĆ, član Uprave HAC-a, leti iz HDZ-a! Izbacit će ga zato što se prošlog vikenda družio s braćom Primorac na Draganovom štandu na splitskoj rivi te zato što nije htio dati svoj potpis za HDZ-ovog predsjedničkog kandidata Andriju Hebranga!

Izbacivanje će tehnički provesti šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović, budući da je Lovrinčević član tamošnjeg HDZ-a. Iz istog je razloga iz vladajuće stranke izletio i Franjo Arapović, koji je Primorca podržao na predstavljanju kandidature u hotelu Westin u Zagrebu.

Lovrinčevića u HDZ privuklo novo ljudsko lice stranke pod vodstvom Ive Sanadera

"Ne znam, nitko me iz stranke nije kontaktirao. Istina je da sam bio s braćom Primorac, ali to je bilo čisto prijateljski. Dugo se znamo. I nije istina da nisam potpisao za Hebranga", tvrdi Lovrinčević, koji je u HDZ prešao iz HSLS-a 2003. godine. "Privuklo me je jedno novo ljudsko lice HDZ-a pod vodstvom Ive Sanadera", pojasnio je razloge prelaska Lovrinčević.

Simpatije su bile obostrane. Sanader je Lovrinčevića ubacio u Upravu HAC-a, a dodijelio mu je i fotelju u Nadzornom odboru Brodosplita. Interesantno, Lovrinčević je uspio preživjeti i aferu Wessels, zbog koje su Nadzorni odbor morali napustiti organizacijski tajnik HDZ-a Siniša Poljak, državni tajnik Branko Bačić i ministar Branko Vukelić. 

Veze s Primorcima prijateljske, ali i poslovne

Lovrinčevića su prozivali za čitav niza afera u HAC-u. Posljednja je bila ona s dvaput plaćenim bojanjem tunela Mala Kapela i Sveti Rok, kojeg je na kraju vrlo skupo obavila Skladgradnja braće Žužul. Interesantno, prije samo dva tjedna u kafiću nakon utakmice RNK Split, Lovrinčević se družio s braćom Žužul, ali i braćom Primorac.

Tvrdilo se da je riječ tek o neobaveznom prijateljskom susretu, no otkrilo se ubrzo da je HAC nedavno angažirao mlađeg Primorca za zastupanje u sporu protiv općine Dugopolje vrijednom 5 i pol milijuna kuna. Damir Primorac tek je nedavno otvorio odvjetnički ured, a i bavio se kao sudac isključivo kaznenim pravom, pa su neki posumnjali da se radi o prijateljskoj vezi. U HAC-u tvrde da ih u Splitu prije nitko nije ni zastupao, jer nisu imali značajnijih sporova.

Lovrinčevića izbacuju iz HDZ-a upravo dok se spremaju kaznene prijave za afere u HAC-u

Tajming njegovog izbacivanja iz HDZ-a vrlo je zanimljiv. Uskoro se, naime, očekuju prvi rezultati istrage Državnog odvjetništva oko korupcije u HAC-u, a jedan od slučajeva koji Bajićev ured istražuje su i poslovi oko farbanja tunela sa Skladgradnjom.

Posao je tog koji bi se lako mogao povezati s Lovrinčevićem, kojeg smo s braćom Žužul nedavno "uhvatili" na kavi u Splitu, a koji je u HAC-ovoj Upravi zapravo bio glavni i odgovorni za poslove povezane s izgradnjom autoceste. Prema izvorima bliskim istrazi, uskoro se očekuju kaznene prijave zbog brojnih afera u HAC-u, ali zasad nije poznato na koga će sve biti adresirane. Zbog afera u toj državnoj firmi nedavno je ostavku dao i predsjednik Nadzornog odbora i državni tajnik u Kalmetinom ministarstvu Zdravo Livaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.