Poljski farmeri prosuli ukrajinsko žito. Nosili sovjetsku zastavu i poruku za Putina

Foto: X

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova komentirao je jedan od transparenata koje su poljski poljoprivrednici istaknuli tijekom svojih prosvjeda. Na transparentu je pisalo: "Putine, uvedi reda u Ukrajinu, Bruxelles i među naše državne dužnosnike."

Pored je bila pričvršćena sovjetska zastava. Kada su poljske novine Gazeta Wyborcza upitale organizatore o poruci na transparentu, oni nisu krili iznenađenje situacijom. Naglasili su kako su prosvjednici pojedinačno odgovorni za sadržaj transparenata.

Poljski farmeri prosuli ukrajinsko žito

Prema neslužbenim informacijama, osoba koja je odgovorna za plakat bit će optužena za propagiranje totalitarnog državnog sustava. Poljski ministar unutarnjih poslova Marcin Kierwiński komentirao je situaciju i potvrdio da će protiv autora plakata biti poduzete daljnje mjere.

"Policija i tužiteljstvo poduzimaju mjere protiv autora. Neće biti tolerancije za takve kriminalne radnje", objavio je poljski ministar unutarnjih poslova na X-u. Poljski farmeri su jutros blokirali željezničku prugu u blizini graničnog prijelaza Shehyni-Medyka i prosuli nešto žita iz vagona teretnog vlaka.

Kao odgovor na poljske akcije ukrajinski prijevoznici počeli su prosvjedovati na više kontrolnih točaka. Ukrajinske vlasti pozvale su na brzo rješavanje blokade graničnih prijelaza između Poljske i Ukrajine, koje ometaju i normalno odvijanje putničkog prometa.