Studenti za danas najavili blokadu prometa u Beogradu

Grupa studenata i mladih koji sudjeluju u prosvjedima zbog, kako tvrde, krađe na izborima 17. prosinca, najavila je za danas šestosatnu blokadu prometa na dvije lokacije u Beogradu.

Pozvali su građane da se u 11 sati okupe u Birčaninovoj ulici ispred ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, od kojeg traže da omogući provjeru biračkog spiska, prenosi Nova.rs.

Prema njihovim riječima, taj prosvjed trajat će sat vremena, koliko daju ministarstvu da odgovori na njihove zahtjeve, nakon čega će blokirati dvije prometnice, čije lokacije nisu htjeli otkriti zbog sigurnosti. Blokada prometnica, kako su najavili, počet će u 12 i trajati do 18 sati, a svaka naredna bi mogla biti duža, ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Studenti iz Novog Sada pridružit će se Beograđanima na današnjem prosvjedu i blokadama. Novosadski studenti počeli su se okupljati već od ranih jutarnjih sati. Službeno, okupljanje počinje kod spomenika Njegošu u devet sati, odakle će se okupljeni uputiti ka željezničkoj stanici. 

Pročitajte više