Protivnici gradnje TE Peruća stižu u Zagreb, hoće li ih policija privesti?

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj

PROTIVNICI gradnje termoelektrane na Perući krenuli su danas put Zagreba kako bi prosvjedovali ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša u kojem bi trebali biti predstavljeni nalazi povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš.

Vođe prosvjeda tvrde da je policija najavila da će privesti organizatore jer skup nije prijavljen. Vođa prosvjeda Ante Janković objasnio nam je što se zapravo dogodilo.

"Najavili su moguća privođenja"

"Obavijest o održavanju sjednice povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš dobili smo prekasno, u petak popodne. U ponedjeljak nam je policija poručila da smo prekasno prijavili održavanje prosvjeda. Najavili su nam moguća privođenja i prekršajne prijave. Mi nastavljamo dalje. Kako smo mogli prijaviti skup kada nam nisu javili termin održavanja sjednice?" kazao nam je Janković.

Požalio nam se i kako je čuo da će stav povjerenstva biti pozitivan i da će se time omogućiti gradnja termoelektrane na Perući, čemu se oštro protive jer strahuju da će cijeli kraj biti upropašten negativnim utjecajem na okoliš. Iza projekta elektrane stoji tvrtka Vis Viva i Zoran Burić, suprug Marije Pejčinović Burić, ministrice vanjskih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.