Prvi dobrovoljci iz Srbije krenuli s obukom kod Rusa u Zaporižji

Screenshot: Twitter

RUSKA prorežimska novinska agencija RIA Novosti objavila je da su u regiju Zaporižja, koju je Rusija dijelom zauzela, stigli prvi srpski dobrovoljci. Kako piše RIA, dobrovoljci iz Srbije počeli su s borbenom obukom u sklopu dobrovoljnog bataljuna Sudoplatov.

"Srpski dobrovoljci, zajedno s borcima iz Rusije, sudjeluju u svim borbenim vježbama na jednom od terena za obuku regije Zaporižja za dalje sudjelovanje u specijalnoj vojnoj operaciji", piše RIA, prenosi Danas.rs.

"Došli smo podržati braću Ruse, kao što se dobro sjećamo događaja koji su se odigrali u Jugoslaviji devedesetih godina. Sjećamo se nepravde koju je NATO pokazao prema Srbiji i situaciji na Kosovu. Stoga smo došli podržati ruski narod u njihovoj borbi. Ukrajinci su zapravo oružje u rukama Zapada protiv Rusije", rekao je za RIA Novosti jedan od srpskih dobrovoljaca s oznakom "Dunav".

"Bit ćemo ovdje dok se rat ne završi, koliko god je potrebno"

Dobrovoljac iz Srbije s oznakom "Sava" kaže da u bataljunu postoji bratski odnos prema Srbiji i da ih tretiraju kao da su ruski suborci po oružju.

"Postoji potpuno međusobno razumijevanje i jedinstvo stavova. Sada nam je glavni cilj biti s našom ruskom braćom, da učimo, treniramo te usvajamo iskustvo naše braće. Bit ćemo ovdje dok se rat ne završi. Koliko god je potrebno", kazao je Srbin za RIA Novosti, piše Danas.rs.

Danas.rs podsjeća da je prema Kaznenom zakonu Srbije za sudjelovanje u oružanim sukobima propisana zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a kazna se penje na osam godina ako je djelo počinjeno grupno. Za organiziranje odlaska u oružani sukob kazna zatvora je do 10 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.