Psihijatar o brutalnom ubojstvu profesora: Ovo je nezapamćeno

Screenshot: Dnevnik Nove TV

OLIVER OJDANIĆ, specijalist psihijatar, komentirao je brutalno ubojstvo 35-godišnjeg profesora u Varaždinu.

Podsjetimo, tri muškarca i žena su mu nanijeli teške tjelesne ozljede i ostavili ga na asfaltu dok je bio bez svijesti.

Preminuo je kasnije u Općoj bolnici Varaždin.

"Brutalno ubojstvo, zaista nezapamćen način ubojstva"

Njega su, iz zasad neutvrđenih razloga, tri mlađa muškaraca i žena izudarali drvenim palicama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške ozljede, nakon čega su ga bez svijesti ostavili na asfaltu. Pronašao ga je prolaznik, a počinitelji su uhićeni i danas saslušani te im je određen jednomjesečni istražni zatvor. Kod uhićene djevojke pronađen je i pištolj s 293 metka.

''Riječ je zaista o jednom brutalnom ubojstvu, pri čemu je izgubljen jedan mladi život, koje su počinili mladi ljudi. Otkuda tako nešto, teško je pojmiti. Mislim da ćemo kroz vrijeme vidjeti što su uzroci, što se moglo dogoditi u glavi tih ljudi. Zaista nezapamćen način ubojstva'', komentirao je Ojdanić za Dnevnik Nove TV.

"Tome nema lijeka"

Ojdanić je dodao da se zbog načina ubojstva može govoriti o sociopatskoj i psihopatskoj strukturi koja je teško pogodna za neke terapijske metode te da tome nema lijeka. Sigurno će se, kaže, provesti forenzičko vještačenje nakon kojeg će se saznati svi detalji ubojstva i sudski postupak koji je predviđen u takvim situacijama. Žrtve će se najvjerojatnije, objašnjava, braniti da nisu bili svjesni, uračunljivi. 

''Svi smo svjesni da u proteklih godinu i pol dana, s epidemijom i potresom, postoji velika količina frustracije kod svih nas. Struka kaže da bismo trebali zaista raditi na sebi da se ne doživi situacija da odgovaramo agresijom. U svakom slučaju, agresija na agresiju nije odgovor'', zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.