Psihodelija u MUP-u: Loše radi, promakni ga!

JUČER se javnost mogla uvjeriti kako u MUP-u prolaze oni koji su letargični i imaju loše rezultate. Upravo je tim riječima ravnatelj policije Oliver Grbić opisao rad šefa splitske policije Ivana Merćepa, koji nije poslan natrag u Prometnu policiju, već je nagrađen mjestom pomoćnika ravnatelja policije?!

Merćep nagrađen za opstrukciju slučaja Brodosplit foteljom u ravnateljstvu policije?

Odmah se upitao Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a, je li to nagrada za opstrukciju slučaja Brodosplit. Ne bez osnova. Splitska policija u aferi Wessels nije našla obilježja kaznenog djela, a to nikog upućenog nije ni začudilo, jer je šef Gospodarskog odjela Ivan Lozić jedan od angažiranijih članova splitskog HDZ-a. Kad su politički mitinzi u pitanju Lozić je među prvima, sa istragama svojih stranačkih kolega već malo zapinje.

Vrhunski stručnjak za špijunažu ne zna tko je kome kum?

Vidio je i ministar Tomislav Karamarko da loše ide upravo sa obradama takvih slučajeva i zaključio da lokalni šefovi poput Merćepa nemaju šanse izboriti neovisnost policijskog rada. Pa je onda u Split doveo kumče tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka. Taj će sigurno biti neovisan, u to nema sumnje.

I onda najbolje. Karamarko, veliki stručnjak za špijunažu, nije ni znao da mu je novi šef splitske policije u kumskim vezama sa Jarnjakom. To je doznao tek kad je imenovanje potpisao, i to kad je novine pročitao. Vrhunac farse je Karamarkova tvrdnja da ovako depolitiziraju policiju. Kakva psihodelija vlada u MUP-u. Tko ove ljude može shvatiti ozbiljno?  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.