Pucnjava u tvornici Mercedesa u Njemačkoj: Ubijeno dvoje ljudi, napadač uhićen

Ilustracija: EPA

DVIJE osobe ubijene su u pucnjavi koja se jutros dogodila u tvornici Mercedes-Benz u jugozapadnoj Njemačkoj. Lokalna policija je prvo na Twitteru objavila da je jedna osoba preminula, dok je druga teško ozlijeđena. Dodali su kako "više nema opasnosti za zaposlenike u tvornici".

Policija je poručila da se ne radi o amoku, nekontroliranom izljevu bijesa u kojem osoba napada sve oko sebe, nego o pojedinačnoj upotrebi oružja. Prvi pozivi policiji stigli su nešto prije osam sati ujutro, a akcija policije još je u tijeku.

Druga osoba preminula u bolnici

Policija nije odmah bila dostupna za daljnje komentare, javlja Reuters. Uhićena je osoba koju se dovodi u vezu s pucnjavom, a spasioci su na licu mjesta u tvornici 56 u gradu Sindelfingenu, u pokrajini Baden-Württemberg. Bild piše da se u toj tvornici sastavlja model S-klase. 

Kasnije je objavljeno da je 53-godišnji muškarac ušao u proizvodnu halu i otvorio vatru upucavši dva 44-godišnjaka. Jedna od žrtava preminula je na mjestu nesreće, a druga kasnije u bolnici. Nitko drugi nije ozlijeđen. Zaštitari su priveli osumnjičenika i predali ga policajcima, koji su ga bez otpora uhitili, priopćila je policija.

Incident se dogodio oko 7:45 po lokalnom vremenu. "Duboko smo šokirani i ožalošćeni jutrošnjim tragičnim vijestima iz Sindelfingena. Naše su misli sa žrtvama, njihovim obiteljima i svim kolegama na licu mjesta", stoji u priopćenju Mercedes-Benza. Tvrtka je rekla da je ljude uključene u pucnjavu zaposlio vanjski pružatelj usluga.