Puknuo podvodni kabel, otok Premuda danima bez struje: Živimo kao u 17. stoljeću

Foto: Mjesni odbor Premuda

PREMUDA je od petka popodne ponovno bez struje. Najvjerojatnije je u prekidu podmorski kabel između Silbe i Premude, a kvar još nije ni lociran.

Elektra je jučer, kao vatrogasnu mjeru, poslala agregat koji će raditi dok se kvar ne otkloni. Iz Mjesnog odbora Premuda poručuju kako je jedino pravo rješenje problema da se zamijeni kabel između Silbe i Premude koji je star više od 50 godina. 

"Mještani Premude žive kao u 17. stoljeću. Molimo sve nadležne da se malo trgnu i poduzmu nešto više od pukog krpanja kabela i odgađanja problema do sljedećeg kvara", napominju iz Mjesnog odbora otoka. 

"Za neupućene koji se vode mišlju, a neš ti par dana bez struje, samo da malo pojasnimo; kad nestane struje, automatski nestaje i vode, u roku od par sati prazne se rezervne baterije na telefonskoj centrali i na odašiljaču, te nema signala za telefon, mobitel, internet, TV, nema bojlera, tuširanja, vode u vodokotliću... uglavnom, tko nije probao, slobodno nek dođe vidjeti kako je lagodan život na otoku.

Kako se ovakvi incidenti obično događaju po lošem vremenu, onda još i brod ne vozi, trajekt ne pristaje i kao šlag na torti je jučerašnji pulente maeštro koji je poharao Krijal. Rezultat su dva potopljena kaića, klupice na školjeri i kućica za prodaju karata skoro pometena s rive", poručuju na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.