Puljak na izložbi o projektima grada Splita: Stranka Centar je preporodila grad

Foto: Pixsell/Ivana Ivanovic

Gradonačelnik Ivica Puljak je danas u Marmontovoj ulici otvorio izložbu Dani projekata Grada Splita na kojoj je ustvrdio da je stranka Centar preporodila grad pokrenuvši najveći investicijski ciklus u povijesti, te da im ne smeta ako ih netko proziva u vezi projekata. 

Kazao je da su kroz izložbu građanima željeli pokazati što sve rade za grad, a na 25 panela su prikazali više od sto projekata. Riječ je o projektima uređenja plaže Žnjan, izgradnje Tehnološkog parka, IT sustava, garaža, vrtića, kulturnih centara, parkova, kao i uređenje ulica. 

"Pokrenuli smo najveći investicijski ciklus u povijesti grada"

Pozvao je Splićane da dođu pogledati izložbu i rekao da će svakoga dana, od narednih sedam koliko će izložba trajati, biti na raspolaganju građanima, te najavio da će u ostalim kvartovima nešto slično organizirati i ubuduće.

"Pokrenuli smo najveći investicijski ciklus u povijesti grada, pronašli smo financiranje za sve projekte i ponosni smo na sve što radimo. Najznačajniji projekt je rekonstrukcija Žnjana vrijednosti 45 milijuna eura koji bi za nešto više od godinu dana trebao biti gotov, a ta će plaža postati jedna od najljepših na Mediteranu", kazao je Puljak.

Na pitanje koliko je od 100 projekata Puljkovih, a koliko naslijeđenih, odgovorio je da tu ima raznih projekata od nekoliko prethodnih gradonačelnika jer oni traju desetak godina.

Situacija sa splitskim HNK

Što se tiče događaja u splitskom HNK i tvrdnjama da se iz njega izvlači novac, kako navode gradski vijećnici Mosta koji su zbog toga danas najavili kaznene prijave, pa i protiv njega, Puljak je to demantirao kazavši da taj vijećnik Mosta često iznosi neutemeljene tvrdnje i da ima pravo prijaviti koga želi.

"Mi ćemo pažljivo analizirati što se događa u kazalištu, analizirati financijske i programske rezultate, razgovarati s kazališnim vijećem i intendantom, te donijeti odluke koje su sigurno najbolje za kazalište i za kulturu u gradu", izjavio je Puljak.

Komentirao i poruke na reklamnim panoima

Odgovarajući na novinarska pitanja Puljak je za poruke koje su jutros osvanule na nekim reklamnim panoima po gradu, a u kojima se njega i stranku proziva za neostvarena obećanja i hvaljenja tuđim projektima ustvrdio kako je to politička arena.

Kaže da su to stranke koje su "ljubomorne, te da su oni grad preporodili i ide na bolje, pa se moraju na određeni način oglasiti tako što ih prozivaju". Dodao je da im ne smeta da ih netko proziva kako imaju projekte i da ih rade i grade, a tako će i nastaviti.

Upitan je li Centar u pregovorima sa strankama tzv. točkaste koalicije kazao je da su u pregovorima sa SDP- om, Fokusom, ali i drugim strankama koje su bile na prosvjedu na Markovom trgu, te da žele okupiti široku koaliciju koja ima jasan cilj smjene HDZ- a i uvođenja reda u Hrvatsku.