Pupovac: Mi bi u koaliciju s Milanovićem i da budemo u Vladi!



MILORAD PUPOVAC potpredsjednik Samostalne srpske demokratske stranke (SSDS), koja je do sada "držala ljestve" HDZ-u Ive Sanadera pa potom i HDZ-u Jadranke Kosor očekuje da će sudjelovati i u novoj Vladi. Naime, u razgovoru za Večernje novosti Pupovac je najavio kako će Srbi u Hrvatskoj vrlo vjerojatno sudjelovati u novoj Vladi.

Bitno da imaju fotelje u Vladi

"Da. Razgovarali smo s budućim premijerom Zoranom Milanovićem i drugim predstavnicima Kukuriku koalicije, koja je pobijedila. Očekujemo da i u novoj Vladi budemo u nekoj koaliciji, bez obzira na to što izborni pobjednici imaju mogućnost samo formirati Vladu", rekao je Pupovac u razgovoru na beogradske Novosti.

Zanimljivo je kako je na novinarsko pitanje misli li da se može dobiti neko ministarsko mjesto, ili da se možda barem zadrži mjesto potpredsjednika Vlade, Pupovac kaže kako nije sasvim siguran u tu mogućnost.

Funkcionalna rješenja za funkcije

"Do sada smo, osim potpredsjedničkog mjesta, imali dva tajnika u Vladi, nekoliko pomoćnika ministara, nekoliko direktora uprava... O tome ćemo razgovarati sa Milanovićem i drugim liderima Kukuriku koalicije. Najbitnije je da vlada ponudi funkcionalna rješenja za mjesta koja su važna za srpsku populaciju", kaže Pupovac.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.