Putin: Rat Izraela i Hamasa neće eskalirati, glavni igrači nisu na to spremni

Foto: EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas kako ne misli da će rat između Izraela i Hamasa eskalirati u sukob širih razmjera jer "igrači nisu spremni za daljnju eskalaciju". "Što se tiče napada na bolnicu, to je strašna tragedija. Stotine mrtvih i stotine ranjenih su katastrofalan događaj", kazao je Putin tijekom posjeta Pekingu, a prenosi Reuters. 

"Zaista se nadam da je to signal za okončanje ovog sukoba što je prije moguće. U svakom slučaju, moramo se fokusirati na mogućnost pokretanja nekih kontakata i pregovora. Imam dojam da nitko ne želi da se sukob nastavi, da se dalje razvija i da se situacija pogorša", dodao je. 

"Glavni igrači nisu spremni na eskalaciju sukoba" 

"Po mom mišljenju, praktički nema glavnih igrača koji su spremni eskalirati sukob i pretvoriti ga u rat velikih razmjera. Neki to ne žele, neki se boje", rekao je Putin. 

Palestinski dužnosnici okrivili su Izrael za napad na bolnicu u Gazi, u kojoj je poginulo najmanje 500 ljudi. Izrael pak tvrdi da je eksploziju u bolnici uzrokovalo neuspješno lansiranje rakete palestinske militantne skupine Islamski džihad, koja je odbacila odgovornost za ovaj strašan događaj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.