Putin zaoštrava odnos sa SAD-om

"RUSIJA mora razvijati novo oružje i s tim se suprotstaviti američkom planu o proturaketnoj zaštiti", kazao je ruski predsjednik vlade Vladimir Putin. Prema njegovim riječima SAD-u se mora "dati do znanja da ne mogu raditi sve što zamisle". "Da bi sačuvali ravnotežu moramo razvijati novo oružje, ne proturaketne štitove kao što to rade Amerikanci", kazao je Putin i dodao da su pitanja o razvoju obrambenih sustava i razvoju novog oružja usko povezani.

Američki predsjednik Barack Obama je prije nekoliko mjeseci najavio da će SAD odustati od gradnje proturaketnog štita u Istočnoj Europi, ali je dao do znanja da će SAD nastaviti s proturaketnom zaštitom na drugi način i na drugim lokacijama.

Rusija je pozdravila američku odluku iako je upozorila da bi za nove sustave obrane bila potrebna nova istraživanja. Današnji Putinov potez može se protumačiti kao upozorenje na zaoštravanje odnosa između Rusije i SAD-a. Ruski predsjednik vlade je izrazio spremnost Rusije da će uručiti SAD-u sve podatke vezane uz razvijanje oružja, ako Amerika napravi isto, prenosi AFP.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.