Putinov propagandist: Treći svjetski rat je već počeo

Foto: YouTube

VLADIMIR Solovjov, jedan od glavnih ruskih propagandista i podržavatelja Vladimira Putina, rekao je na državnoj televiziji da je treći svjetski rat već u tijeku.

Kako piše Newsweek, Solovjov je poznat po svojoj zapaljivoj retorici, ratnom huškanju i strašenju nuklearnim oružjem. To nije propustio ni ovaj put.

Putinov propagandist Zapadu: Želite treći svjetski rat? Već ste u njemu

"Budući da smo svjesni da je zadatak postavljen i da je u tijeku, ne postoji plan B; uništenje Rusije, to znači da moramo stvoriti sve uvjete za nanošenje kolosalne štete ljudstvu i opremi NATO trupa stacioniranih bilo gdje u svijeta", rekao je Solovjov.

"To znači da moramo podržati sve proxy pokrete, opskrbljujući ih svime što im je potrebno, bez obzira na to gdje se u svijetu nalaze", dodao je. Rusija mora "prouzročiti toliko problema tim zemljama da one imaju najmanje pažnje i vremena za rad s nama", rekao je Solovjov.

Putin ranije upozorio male europske zemlje

"Vojna postrojenja i skladišta na cijelom teritoriju NATO-a treba dići u zrak ako proizvode i drže opremu namijenjenu za napad na Rusiju", dodao je. "Želite treći svjetski rat? Već ste u njemu", tvrdi Solovjov.

Putin je prošlog tjedna rekao da bi zemlje NATO-a, "posebno one u Europi, male europske zemlje, trebale biti potpuno svjesne što je na kocki" kada dopuštaju Ukrajini da udari ruski teritorij zapadnim oružjem.

"To je još jedan korak prema ozbiljnom sukobu u Europi, prema globalnom sukobu", rekao je ruski čelnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.