Putnik pretukao vozača ZET-ovog busa. Tvrtka vozaču mora platiti 16.300 eura

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

Vozača ZET-ovog autobusa je u svibnju u Zagrebu putnik fizički napao pa vozaču tvrtka mora platiti 16.300 eura. Vozaču je u napadu natučena glava, zadobio je ozljedu očnog kapka, prijelom nosne kosti te masnice na glavi i nogama, piše Danica. Na bolovanju je bio tri mjeseca.

"Zbog ozljede nosa teško sam disao, lijeva nosnica mi je bila skroz začepljena te sam trebao ići na operaciju nosa, a u bolnicama se na operaciju čekalo šest do osam mjeseci, pa sam to obavio u privatnoj poliklinici.

Nakon operacije, stanje s disanjem mi se popravilo, ali ne u cijelosti, a više nemam niti svoj nos od ranije jer je promjena vidljiva, na nosu imam kvrgicu i ožiljke. Svaki dan o tome razmišljam jer je to prvo kad ujutro ustanem i pogledam se u ogledalo", kazao je vozač ZET-a.

ZET je vozaču isplatio odštetu od 1500 eura, on ih tužio

U nalazu vještaka stoji da je vozač autobusa zadobio više udaraca u području lica koji su doveli do prijeloma nosnih kosti s pomakom te ozljede lijevog kapka, piše Danica. Usprkos liječenju i operaciji, zaostale su smetnje disanja na nos i smanjen osjet mirisa, suhoća sluznice te povremeni bolovi na mjestima prijeloma.

ZET je vozaču odmah isplatio 1500 eura odštete, smatrajući da je to dovoljno. No, vozač ih je tužio pa je ovih dana donesena presuda da mu tvrtka mora platiti još 12.600 eura odštete i podmiriti troškove postupka od 2200 eura.

Odštetu će pokriti društvo s kojim ZET ima ugovor, piše Danica. S obzirom na to da je presuda donesena ovaj tjedan nepravomoćna, ZET može uložiti žalbu na visinu dosuđenog iznosa.