Puzali pred HDZ-om da ih prime, sad odjednom imaju "kriterije"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP-AS), Hrvoje Niče, rekao je na konferenciji za novinare u Splitu kako će stranka na lokalne izbore izaći u svim županijama i gradu Zagrebu, i da neće koalirati sa strankama koje 'baštine programe Josipa Broza Tita i Jovana Raškovića', kao i sa strankama SDP i SDSS.

Predsjednik HSP AS kazao je da preferiraju samostalni izlazak, sa isticanjem kandidata i stranačkih lista na razinama općina, gradova i županija, te da vode intenzivne razgovore oko sačinjavanja koalicijskih lista s istaknutim pojedincima i strankama koje baštine iste ili slične vrijednosti.

Dodao je da kao stožerna i najsnažnija pravaška stranka rade na snaženju svojih lokalnih organizacija te dosljednom provođenju pravaštva kao izvornog hrvatskog političkog svjetonazora kroz svepravaško okupljanje.

Očajni rezultati ih ne obeshrabruju


"Iza nas je burna godina u kojoj smo imali vlast koja je u kratkom vremenu pala. Došli su prijevremeni parlamentarni izbori na kojima nismo ostvarili ni približan rezultat kakav smo očekivali. Brzo smo se dignuli ne mijenjajući svoj smjer i vjerujemo da će narod to znati prepoznati", rekao je Niče. Ocijenio je da druge političke stranke često djeluju kalkulantski, te da "vodeće stranke po svoje mišljenje odlaze u strana veleposlanstva i države".

Rekao je da će HSP AS i dalje maksimalno inzistirati na realizaciji projekata kao što je obilaznica kod Omiša, bolnica na jugu Dalmacije i cestovni ulaz u Split.

Ćorić bi "tresao pravašku scenu"


Glavni tajnik stranke Pero Ćorić istaknuo je kako imaju 362 vijećnika u državi, da su parlamentarni u 18 županija, županijskih skupština i gradu Zagrebu, te da trenutno obnašaju vlast u 12 županija.

Kaže kako im je cilj 'protresti pravašku scenu', okupiti što veći broj pravaša oko sebe, no ne i pod svaku cijenu jer nisu trgovci.

Ćorić napominje kako od HDZ-a očekuju da se ponašaju sukladno onome što govore i da dokažu da su desnica. Nas zanima pobjeda u svakom malom mjestu i općinama, dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.