Račan: Milanović je točno ono što je u kampanji rekao da će biti

Screenshot: N1 televizija

IVAN RAČAN, zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, gostovao je u Newsroomu N1 televizije gdje je komentirao događanja u saboru, prosvjede i upravljanje covid-krizom te istupe predsjednika Milanovića. 

"Most nije napravio dobro za sebe ispadom u saboru"

Najprije je komentirao događanja u saboru u srijedu:

"To je samo događaj koji će uvijek izazvati puno pažnje naprosto zbog energije koja je u njega uložena. Ne mislim da je tu itko profitirao, Most nije napravio dobro za sebe", kaže. Dodao je i kako sabor nije idealno mjesto odlučivanja, ali da se u njemu događaju stvari za javnost i cilj je da što više toga ode u eter. 

"Da, prisila je kršenje prava"

Komentirao je prosvjede i upravljanje covid-krizom:

"Nalazimo se u pandemiji, u situaciji gdje nema priručnika, iskustva, svijet se u ovako nečem nije nalazio više od 100 godina. Nalazimo se u prostoru gdje nije lagano donositi odluke i svakom argumentu imate protuargument. Je li prisilno cijepljenje kršenje ljudskih prava? Da, prisila je kršenje prava. Jesu li covid-potvrde sporne?

Tu već ulazimo u sferu za koju priznajem da nisam stručan, No uvijek ću tu postaviti drugo pitanje, što je s onima koji ugrožavaju tuđe zdravlje jer se ne žele cijepiti? Mislim da je pregrubo reći da je ljevica pala.

Mislim da je problem nešto drugo, ukupno nepovjerenje javnosti prema institucijama u Hrvatskoj, koje nije rezultat samo ove situacije. Ti otpori su prisutni u cijeloj Europi, nije tu Hrvatska jedinstvena, ali u dobroj smo situaciji jer uvijek možemo vidjeti što rade velike države i pokupiti najbolje od njih."

"Milanović je točno ono što je rekao da će biti, predsjednik s karakterom"

Komentirao je i istupe predsjednika Milanovića.

"Mislim da je predsjednik Milanović točno ono što je rekao da će biti, predsjednik s karakterom. On je u kampanji rekao da će biti predsjednik svih Hrvata. On je zauzeo poziciju koja je izvanstranačka i izvanideološka i s te pozicije naravno da on izaziva iznenađenje kod svih koji očekuju da on i dalje nastupa kao da pripada jednom političkom pravcu.

On je otišao u sferu iznad toga i s tog aspekta nemam nikakav problem i potpuno mi je jasno da neki na ljevici to vide kao da je otišao udesno. S druge strane, on se prečesto fokusira na jedan aspekt jednog problema i onda njegova izjava izazove pažnju, a nije rekao ništa krivo."

Govorio je i o tome kako SDP reagira na njegove izjave.

"To je pitanje što će SDP napraviti za tri godine. Odmah mogu reći da o tome ili neće određivati Peđa Grbin ili će o tome odlučivati Peđa Grbin koji će biti predsjednik vlade. Što će biti za tri godine, zaista ne mogu znati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.