Radnici Kerumovog Jokera obili bravu i upali u Turbo limač: Provalili da osiguraju naplatu duga?

RADNICI Kerumovog Jokera sinoć su obili bravu na ulazu u poslovni prostor Turbo limača. Voditelja poslovnice Tonća Ercegovića zvali su iz Bonačić Securityja, zaštitarske tvrtke koja drži osiguranje svih prostora Adria designa, vlasnika lanca trgovina Turbo limač. Oglasio im se protuprovalni alarm.

Dva alarma

Ercegović nam je ispričao što je zatekao. "U prostoru su bili radnici Jokera, kazali su mi da im se oglasio protupožarni alarm te da ga nisu nikako drukčije mogli isključiti nego obijanjem brave. Pozvali smo policiju, koja je napravila zapisnik. Sve je bilo na svom mjestu, ništa nije odneseno", kazao nam je Ercegović.

Djelatnici splitskog Turbo limača prostor su, inače, napustili u petak. "Isključili smo struju, zatražen je stečaj jer je tvrtka u blokadi već neko vrijeme. Prema Jokeru je ostao dug od 400 tisuća kuna za četiri mjeseca najma prostora. Ni nama nisu isplaćene plaće već tri mjeseca. Nadamo se da će se to riješiti u stečajnom postupku preko Agencije za osiguranje radničkih potraživanja", kazao nam je Ercegović, koji je danima s kolegama čuvao robu kako bi ušla u stečajnu masu te tako poboljšala njihove izglede da naplate neisplaćene plaće. 

Za prisilnu naplatu ide kaznena prijava, policija zasad ne postupa

Iskreno se nada da će sve ostati u prostoru te da Kerumovi ljudi neće pokušati "prisilno" naplatiti dugovanje koje je ostalo za Turbo limačom. "U suprotnom, naš odvjetnik Vinko Ljubičić najavio je podnošenje kaznene prijave", kazao nam je Ercegović. 

Policija je sastavila zapisnik. Kako doznajemo, oni neće dalje postupati, jer nije došlo do oštećenja tuđe stvari, odnosno, krađe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.