Radnici MTČ-a prekidaju štrajk, ali i dalje traže stečaj poduzeća

ZAHTJEVI radnika MTČ-a danas su ispunjeni te će oni prekinuti štrajk. Svim su radnicima isplaćene plaće za sedmi mjesec, a bit će im plaćeno i vrijeme koje su proveli u štrajku, potvrdio je sindikalni povjerenik Stanko Posavec.

Podsjećamo, štrajk u MTČ-u počeo je prije osam dana, a u petak su radnici zauzeli tvornicu, na vrata stavili lokot i postavili stražu kako ništa ne bi moglo biti izneseno iz tvornice. Od samog početka prosvjeda radnici su tražili sastanak s većinskim vlasnikom Brankom Težakom, koji se jučer i odazvao, ali razgovori su propali zato što se Težak radnicima nije želio obratiti pred novinarima.

Iako su njihovi zahtjevi za isplatu zaostalih plaća zadovoljeni, radnici poručuju kako neće odustati od zahtjeva za pokretanjem stečaja jer ne znaju hoće li Težak moći osigurati plaće i ostale beneficije za mjesec kolovoz. Težak je navodno osigurao sav potreban novac, ali nije razjašnjeno od koga je dobio sredstva s obzirom da vlasnik MTČ-a od početka štrajka izbjegava razgovor s novinarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.