Radnicima Viadukta isplatili tek dio plaće za veljaču, prihod se izjednačio s gubitkom

Foto: FAH

NAKON propasti posla s državom oko gradnje mosta na Čiovu, Viadukt je zatražio otvaranje predstečajne nagodbe.

Sada su objavljena godišnja i kvartalna poslovna izvješća. Prihodi Viadukta u prvom kvartalu prepolovili su se i iznose 57,3 milijuna kuna. Ostvarili su  gubitak od 50,8 milijuna kuna, oko deset milijuna manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Dobavljačima su dužni 253 milijuna kuna.

Problemi za Viadukt su počeli još u ožujku nakon što je država raskinula ugovor s njima za gradnju mosta Čiovo. Nakon toga je uslijedila i blokada računa pa i smjena predsjednika Uprave Joška Mikulića kojega je zamijenio Krešimir Mikolić. No i on je dao ostavku pa je tvrtku preuzeo Damir Kezele, koji je već bio u upravi.

Plaće kasne mjesecima, tvrde da već pregovaraju s partnerom

Index je izvještavao o problemima s isplata plaća. U izvješću za prvi kvartal, objavljenom krajem svibnja, navode da su do sada isplatili plaću za siječanj, i dio plaće za veljaču. Poreze i doprinose platili su za siječanj, veljaču i ožujak.

Tvrde kako pregovaraju sa strateškim partnerom koji bi dokapitalizirao tvrtku, a kao mjere oporavka navode racionalizaciju poslovanja, pogotovo troškova vanjskih kooperanata, prodaju imovine i  smanjenje broja radnika. Od početka godine tvrtku koja je imala 1400 zaposlenika, napustilo je njih više stotina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.