Radnik benzinske: Napali su me pijani Romi, jedan me udarao golf-palicom

Nije fotografija s mjesta događaja Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

Sinoć, nešto prije ponoći, dogodio se fizički napad na zaposlenika Inine benzinske postaje u Đurđevcu.  Dugogodišnjeg zaposlenika benzinske pumpe napala su dva mladića, a jedan od njih koristio je i palicu za golf. Radnik je u napadu zadobio lakše tjelesne ozljede.

"Bili su pijani, jedan je imao palicu"

"Prošle noći do benzinske je došla skupina pripadnika romske nacionalne manjine, bili su vidno pijani i htjeli su kupiti alkohol. Taman smo radili obračun pa sam im rekao da se malo strpe i da će alkohol moći kupiti nakon obračuna. 

Njima se to nije sviđalo pa su počeli s prijetnjama i vrijeđanjem. Jedan od njih mi se unosio u facu, a žena koja je bila s njima me ogrebala. Uzeo sam mobitel i rekao da ću zvati policiju pa me nakon toga jedan od muškaraca udario šakom, a drugi je otišao po palicu za golf. Napao me palicom, mobitel mi je odletio, udario me po glavi i demolirao benzinsku.

Nakon toga je moj kolega alarmirao interni sustav uzbunjivanja. Poslije napada sam zatražio liječničku pomoć i konstatirane su mi lakše tjelesne ozljede. U liječničkoj dokumentaciji stoji da imam ozljede glave i ruke. Nije prvi put da se ovako nešto događa i da tako dolaze, a sada je eskaliralo nasiljem. Htio sam ukazati na ovaj dugogodišnji problem kako i moji kolege u budućnosti ne bi morali prolaziti ovakve situacije", ispričao nam je radnik.

Snimka nadzorne kamere

Na snimci nadzorne kamere unutar benzinske postaje, koju je vidio Index, vidi se fizički napad na radnika. Uz radnika se na snimci nalaze četiri osobe - tri mlađa muškarca i žena. 

Incident kreće u trenutku kada jedan od muškaraca radniku izbija mobitel iz ruke i unosi mu se u lice. Radnik uzvraća rukom, a potom muškarac koji je započeo incident u više navrata nasrće na radnika, s tim da u jednom trenutku odlazi po palicu za golf i njome udara radnika, a potom udara i po pultu. Usput demolira i dio inventara. 

Agresivnog muškarca pokušavaju smiriti preostala dvojica i žena, a žena u jednom trenutku i pada na tlo.

Policija: Uhićena je jedna osoba

Iz PU koprivničko-križevačke za Index su potvrdili da se sinoć dogodio napad na benzinskoj u Đurđevcu. 

"Jedna je osoba uhićena i policijski službenici na okolnosti događaja provode kriminalističko istraživanje", rekli su za Index iz PU koprivničko-križevačke.