Radnik Čistoće o odronu na Jakuševcu: Ležao sam na cesti. Nijedan auto nije stao

Foto: Screenshot Nova TV

Kad će se vratiti na posao, radnik Čistoće Stjepan Kralj koji je lakše stradao u odronu na Jakuševcu, ne zna. On je jedan od trojice ozlijeđenih radnika u odronu na Jakuševcu. Daleko najgore prošao je njegov kolega koji je ostao bez ruke.

I Stjepan Kralj, koji je u odronu lakše ozlijeđen, kaže da ne spava noćima i da pije tablete. Istraumatiziran je nakon nesreće koja se dogodila prije mjesec dana. 

Dramatičnog događaja u kojem je nastradao prisjetio se za Dnevnik Nove TV.

"Kolega Josip jednostavno nestaje i nakon dvije, tri minute ga čujem preko ograde u tom mulju kako viče - kolega Kralj, ja sam ozlijeđen, nemam ruke. Pomoć, pomoć, pomoć!'' tako je prve trenutke nesreće opisao radnik Zagrebačke čistoće.

"Dovezli smo ujutro biootpad na deponij Zrinjevca na Jakuševcu i prilikom istovara kamionom u jednom trenutku kolega Josip maše rukom. Ja otvorim vrata na kamionu da izađem da vidim što se događa i odjednom čujem samo veliki šum, pritisak u zraku, neki vakuum, i pogledam prema brdu. Već je brdo krenulo prema nama i veliki željezni kontejneri koji su bili puni biootpada, njih je vrtjelo u zraku kao kutije od šibica, a to su teški kontejneri od 15 tona", rekao je Kralj.

Nakon toga počeo je bježati da spasi živu glavu.

"Bio sam kompletno u mulju od glave do pete. Kad sam vidio da nema ruku, onesvijestio sam se"

"Ali mi je ta lavina, taj mulj silni već uhvatio noge i zarotirao me i u tom trenutku vidim kako moj kamion nosi mulj, leti kamion, ruši ogradu i baca ga van na cestu. I u tom trenutku mene neki pritisak, vakuum... kompletno sam bio u mulju, više od 50 kila mulja na sebi, baca me van na cestu kraj kamiona i tu ostajem ležati", ispričao je radnik. 

Onda je čuo svog kolegu kako poziva u pomoć. Cijelo tijelo, kaže, bilo mu je zatrpano u mulju.

"On se uspijeva izvući, puzati po tom mulju, izlazi prema ogradi, prema cesti i jednostavno vidim čovjeka samo mu se čelo vidjelo ostalo kompletno sam u mulju od glave do pete i kako je prišao bliže meni vidim da uopće nema lijeve ruke. Kad sam ga vidio, ja sam se onesvijestio, pao sam dolje, opet sam se srušio od tog straha", nastavio je.

"Četiri auta su prošla dok sam ležao na ulici, nitko nije stao"

Kaže kako su četiri automobila prošla kraj njega dok je ležao na ulici, ali nitko, kako tvrdi, nije stao. Sam je na kraju zvao hitnu pomoć.

Do daljnjeg je na bolovanju i i dalje pije tablete.

"Od tog udarca i kako me bacilo na cestu imam nagnječenje kralješka, zdjelice, a što se tiče psihičkog - koristim non-stop tablete, šest vrsta tableta za smirenje, za spavanje kod napetosti", ispričao je Kralj.

"Iz Holdinga su mi se javili prvi dan, poslije ništa. Na Jakuševec više neću moći nikada"

Ali malo tko danas pita kako je nakon ovakve nesreće. Tvrdi da su mu se javili samo prvi dan, a nakon toga nitko više nije pitao za njega.

"Iz Holdinga prvi dan su mi se javili, poslije više nitko ništa. Samo iz firme dečki poslovođe, kolege radnici", rekao je.

Kaže kako misli da se na Jakuševec više neće moći vratiti.

"Na radno mjesto još da, ali što se tiče vožnje i istovara na Jakuševcu - dolje više neću moći nikada jer samo kad pomislim na Jakuševec i što se dogodilo jednostavno me strah i jeza hvataju, to je kao noćna mora, strava i užas", izjavio je.