"Radovan Karadžić je htio biti kralj"

"RADOVAN KARADŽIĆ protjerao je princa Tomislava i sve Karađorđeviće iz Republike Srpske, jer je htio uspostaviti novu narodnu dinastiju kao i da se osobno okruni za kralja", rekla je to bivša predsjednica Republike Srpske i ratni zločinac Biljana Plavšić u svojoj ispovijesti u emisiji "Ćirilica" koja će se emitirati večeras u 21 sat na Hepi TV, pišu srpske Novosti u najavi.

Plavšić će večeras govoriti o tome kako je Srbima namješten zločin u Srebrenici te o detaljima zašto je Ratko Mladić poslat na Drinu u vrijeme dok je Hrvatska vojska ušla u Banja Luku.

Voditelj Ćirilice Milomir Marić tvrdi za svoju gošću da je Plašić samo "čuvala" Republiku Srpsku kao i sporazum iz Daytona no da je na kraju suočena s optužbama gorim nego što su one bile za Karadžića i Mladića. 

Podsjetimo kako je Plavšić iz zatvora izašla prije godinu i pol dana a bila je optužena za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima. Haškom sudu se dobrovoljno predala 10. siječnja 2001. godine. Godinu dana kasnije priznala je krivnju za progon Muslimana i Hrvata u 37 općina u Bosni i Hercegovina.

Na koncu je odslužila nešto više od osam godina zatvora, što je oko dvije trećine kazne koja joj je bila izrečena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.