Ramljak pokrenuo ovrhu nad Todorićevom tvrtkom

Foto: Index/FaH

AGROKOR kojim upravlja izvanredni vladin povjerenik Ante Ramljak, podnio je sudu prijedlog za ovrhu tvrtke Agrokor projekti, vlasnika Ivice Todorića u visini od 16,2 milijuna kuna. Riječ je o dospjelim obavezama po zajmovima koje je Todorić kao vlasnik Agrokora davao svojoj tvrtki Agrokor projekti.

Među dokumentacijom kojom se dokazuju neplaćeni računi je i sporni Ugovor o nenamjenski oročenom depozitu i visini od 182 milijuna kuna koji je Todorić potpisao sam sa sobom. Naime, u Ugovoru iz prosinca 2015. godine vidljiva su dva potpisa Ivice Todorića i to kao predsjednika Uprave Agrokora i kao direktora tvrtke Agrokor projekti. 

Podsjetimo da je nedavno financijska revizija otkrila tu pozajmicu. Todorić se branio kako je ona otišla za plaćanje kamate za kredit koji je osobno dignuo za preuzimanje Mercatora. Odnosno tvrdio je da je riječ o PIK kreditu.

"Sav novac je transferiran za kamate. Ni jedan euro nije ostao na mojem računu", branio se Todorić dodajući da te pozajmice ne može sada vraćati jer su ga u planovima onemogućili članovi vlade Andreja Plenkovića.

Agrokor Projekti nije obuhvaćena Lex Agrokorom, pa se može ovršiti


Podsjetimo kako tvrtka Agrokor projekti nije obuhvaćena posebnim zakonom Lex Agrokor. Kako je objašnjeno u travnju prošle godine, tvrtka nije bila dio koncerna, a preko nje su išle financijske pozajmice. Kako tvrtka nije obuhvaćena Lex Agrokorom, to znači da je nad tom tvrtkom moguće provesti ovrhu, što je i napravljeno u ovom slučaju.

Naglasimo kako su Todoriću nedavno blokirane sve nekretnine, dionice i računi. Županijski sud u Zagrebu pozitivno je odgovorio na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva pa su tako u studenom prošle godine Todoriću privremeno oduzeti poslovni udjeli u tvrtki Agrokor projekti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.