Raspisan novi međunarodni natječaj za upravljanje Arenom Zagreb

MEĐUNARODNI natječaj za upravljanje rukometnom dvoranom Arenom Zagreb, jučer je ponovno raspisan, a raspisala ga je tvrtka Arena Zagreb d.o.o., koja je svojevrsna tvrtka kćer Zagrebačkog holdinga.

O raspisivanju natječaja medije je danas izvijestio Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga te dodao kako je isti otvoren do 18. ožujka. Najbolji ponuđač, nakon izbora Povjerenstva, sklopit će sedmogodišnji ugovor o upravljanju Arenom. Glavni kriterij u izboru za najboljeg ponuđača bit će osiguranje isplativosti dvorane, dovođenjem svjetski poznatih izvođača i imena, istaknuo je Viro.

Osim u hrvatskim novinama, natječaj je objavljen i u britanskom listu Financial Timesu. Prvotni natječaj iz siječnja ove godine, poništen je zbog nepotpune dokumentacije te neuplaćivanja pet milijuna kuna novčane garancije, koja je novim natječajem drastično smanjena i sad iznosi samo pet tisuća kuna.

Viro je istaknuo kako očekuje da će se na natječaj prijaviti i neke domaće tvrtke, koje se bave tom vrstom organizacije, unatoč tome što neki mediji već pišu kako se očekuju iste tvrtke na natječaju, a one su njemačka tvrtka SMG te tri američke tvrtke, Vimex, AEG i Global spectrum.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.