Raspudić: Nisam bio u klubu. Očito sam nitko i ništa pa nisam imao tu čast

Screenshot: N1

GOST Newsrooma na N1 televiziji bio je saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić.

Smatra da je iz posljednje afere vidljivo da u Hrvatskoj postoji duboka država koja seže daleko ispod površinskih svađa na relaciji HDZ-SDP. Po njemu je DORH najveći problem Hrvatske. Pozvao je sve koji imaju informacije o ljudima koji onemogućavaju istrage unutar institucija da ga o tome izvijeste.

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić na pitanje je li on bio u sad već famoznom "klubu" u Slovenskoj ulici u Zagrebu sa smiješkom kaže: "Nisam nažalost, očito sam nitko i ništa u Zagrebu i Hrvatskoj pa nisam imao čast boraviti u tom klubu."

Kaže da je duboka država dublja od površinskih svađa HDZ-a i SDP-a

Nije mu iznenađenje što sve više političkih aktera priznaje da su bili u klubu. Raspudić to vidi kao dokaz tzv. duboke države koja je na djelu u Hrvatskoj, a koja je dublja od površinskih svađa na razini HDZ-SDP.

Za Dragana Kovačevića kaže da je bio prvo u SDP-u gdje se kandidirao i za predsjednika stranke, zatim je otišao u HNS, pa ga je SDP postavio na čelo Janafa, a HDZ ostavio na tom mjestu. "Otkud u klubu i HDZ-ovci i SDP-ovci i HNS-ovci kada su oni tobože politički protivnici?", zapitao se.

Oko postupanja DORH-a kaže da bi priča bila zabavna i mogli bismo se šaliti na račun kluba kada se ne bi radilo o najozbiljnijoj krizi institucija do sada.

"Predsjednik Republike izravno optužuje premijera i ministra unutarnjih poslova i govori o kriminalnom curenju informacija iz DORH-a. Svjedočimo u aferama da netko praćenim osumnjičenicima dojavi da se provodi istraga pa Josipa Rimac uništava bubice, a Dragan Kovačević baca mobitel u Savu.

"DORH je najveći problem Hrvatske"

Na pitanje misli li da je na nedjelovanje policije prošle godine utjecala činjenica da je u klubu bio i Jakov Kitarović, kaže da su mogli i tada upasti u klub, a iz nekog razloga to nisu učinili.

"Iz DORH-a bi rekli da su htjeli vidjeti dokle ide hobotnica, a netko drugi može interpretirati kada su vidjeli da je tu suprug predsjednice da im je to bilo politički neoportuno pa su odlučili zažmiriti i čekati da prođu izbori."

"Institucije su ugrožene i u toj situaciji sabor ostaje zadnja brana spasa i zato nam je potrebno saborsko istražno povjerenstvo. Odavno to govorim, po meni je DORH najveći problem Hrvatske. Pozvao bih insajdere i ljude iz DORH-a koji imaju saznanje o ljudima u institucijama koji onemogućavaju istrage da s time izađu u javnost ili barem prijave nama zastupnicima i mogu reći, što se tiče Mosta, da će imati našu zaštitu. Ovo može biti prilika za čišćenje institucija", ustvrdio je Raspudić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.