Ratko Mladić tajno snimao sve svoje razgovore, snimke završile na Haškom sudu

RATNI zločinac Ratko Mladić tajno je snimao sve svoje telefonske i direktne razgovore, a snimke su već dostavljene Haškom sudu i bit će korištene kao važan dokaz u nekoliko procesa na tom sudu.

Kako prenosi beogradska agencija Beta, bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić danas je službeno zatražio pauzu u trajanju od tri tjedna kako bi preslušao sve snimke koje mu je Tužiteljstvo dostavilo 4. kolovoza. Karadžićeva je obrana od Tužiteljstva dobila ukupno 93 audiokasete, 10 videokaseta, 2 CD-a i osam diskova s videozapisima (DVD). Riječ je, kako se tvrdi, o materijalu koji su vlasti Srbije zaplijenile tijekom pretresa Mladićevog stana u Beogradu krajem veljače ove godine, zajedno s Mladićevim ratnim bilješkama vođenim na nekoliko tisuća stranica. 

Neimenovani je izvor izjavio da je Mladić na diktafon snimao sve svoje razgovore koje je vodio telefonom ili u četiri oka te da je sve te audiozapise kasnije presnimavao i čuvao. Na snimkama su razgovori sa Slobodanom Miloševićem, Radovanom Karadžićem, Jovicom Stanišićem, Mićom Stanišićem, Momčilom Perišićem, Zdravkom Tolimirom i drugim suradnicima.

Taj materijal će biti korišten kao krucijalni dokaz protiv pojedinih haških optuženika, ocijenio je isti izvor, a na pitanje novinara postoje li indicije zbog čega je Mladić snimao razgovore, izvor je kratko odgovorio da "to pitanje treba postaviti liječnicima".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.