Ravnatelj škole "otet" u Maleziji: Obitelj strahuje od izručenja turskoj vladi

Screenshot: YouTube
 
SUPRUGA ravnatelja škole Time International pozvala malezijsku vladu da joj pomognu pronaći "otetog" supruga Turgaya Karamana.
 
Uhićen zbog "prijetnje nacionalnoj sigurnosti"
 
"Živimo u Maleziji legalno 13 godina, moj suprug ima radnu dozvolu", rekla je Ayse Karaman u suzama. "Petorica malezijskih muškaraca su ga oteli. Pozivam malezijsku vladu da pomogne jer je on gospodin i nikada nije nikome naudio".
 
Međutim, policija je tada objavila da su uhitili dvojicu muškaraca turske narodnosti zbog "prijetnje nacionalnoj sigurnosti".
 
Obitelj strahuje da bi mogao biti deportiran u Tursku
 
Nadzorne kamere snimile su trenutak u kojem policajci u civilu privode Karamana, koji je tada bio na putu na sastanak s odvjetnicima. Kada se nije pojavio, prijatelji su pomislili da je otet i uslijedio je poziv u pomoć supruge.
 
Njegovi rođaci strahuju da bi mogao biti deportiran u Tursku zbog niza međunarodnih uhićenja koje je zatražio predsjednik Erdogan u sklopu borbe protiv sljedbenika klerika Gulena.
 
U listopadu trojica muškaraca deportirana iz Malezije u Tursku 
 
Karamanov odvjetnik Rosli Dahlan izjavio je da ni on ni privedeni biznismen Ihsan Aslan nemaju veze s neuspješnim vojnim udarom u srpnju: "Nisu optuženi ni za kakve aktivnosti vezane za Gulena", rekao je.
 
Dodao je da ovaj slučaj "nestanka" jako podsjeća na slučaj iz listopada kada je prijavljen nestanak trojice muškaraca u Maleziji, a kasnije je otkriveno da su deportirani u Tursku.
 
Dokazi o Gulenovoj upletenosti u pokušaj vojnog udara "samo indicije"
 
Turska vlada je zatražila izručenja svih koje krivi za vezu s Gulenom, a do sada je privedeno 110 000 te uhićeno 47 000 ljudi.
 
Britanski Odbor za vanjske poslove zaključio je da su dokazi o Gulenovoj upletenosti u pokušaj vojnog udara "nedovoljni i samo indicije". Nekoliko država odbilo je poziv za izručenje te otvorilo istragu o navodnom turskom špijuniranju. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.